Samenwerking EKC Naas en PV Enschede een feit

Passend Voetbal nu ook voor voortgezet onderwijs in Enschede.

Zeer verheugd is Prosoc Passend voetbal over de samenwerking met E.K.C. Nääs. Vanaf 19 september 2017 kunnen kinderen die op het Voortgezet Speciaal Onderwijs zitten de trainingen volgen op een locatie in de nabijheid van deze scholen. Ook de positieve rol van Sportaal uit Enschede heeft bijgedragen aan de tot stand koming van deze samenwerking.

Passend Voetbal wil ieder kind, dat niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden, een kans bieden om te voetballen. En dat kan nu ook mede door E.K.C. Nääs uit Enschede voor de scholieren van het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Kinderen vanaf 12 jaar en jong volwassenen met autisme, ADHD, een licht motorische beperking, lichte visuele/auditieve beperking of gedragsproblemen zijn bij ons welkom. We hebben samen met Prosoc het doel de kinderen, daar waar mogelijk, voor te bereiden op het reguliere voetbal en als dit niet kan, een vangnet te creëren waarbij de kinderen onderling kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Ook als een kind dreigt uit te vallen bij het reguliere voetbal, kan passend voetbal een middel zijn om op termijn weer aan te kunnen sluiten bij het reguliere voetbal.

Oprichter van Passend Voetbal in Twente, Peter van Meerten (51) reageert erg blij: “Het is fantastisch dat E.K.C. Nääs zo positief reageert op ons verzoek om in de nabijheid van de scholen te kunnen trainen. Ik ben er van overtuigd dat deze samenwerking op termijn uit kan groeien tot iets moois. Het belangrijkste is dat deze kinderen sporten en bewegen.”

Midden in het Gerrit Jan van Heekpark, vlakbij de scholen, zullen de spelers op dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur samen trainen.

Passend Voetbal kan er aan bijdragen dat de kinderen en jong volwassenen een beter zelfbeeld krijgen, betere sociale omgang leren en betere resultaten op school behalen. Resultaten van Passend Voetbal uit het verleden laten zien dat sinds september 2014 er inmiddels 15 kinderen het prima doen in het reguliere voetbal. Ook is bij een aantal kinderen medicijn gebruik gehalveerd of zelfs volledig gestopt.

Prosoc biedt, namens Passend Voetbal, trainingen aan in een veilige omgeving waarbij Veiligheid, Plezier en Discipline de sleutels zijn tot succes. Naast de twee locaties in Enschede is Passend Voetbal ook te vinden in Almelo, Hengelo, Haaksbergen en Losser. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Wilt u meer informatie, kijk dan eens op www.passendvoetbal.nl