Passend Voetbal gaat TopTeam Haaksbergen trainen

Prosoc Passend Voetbal gaat het TopTeam van HSC’21 uit Haaksbergen trainen.  Fantastisch natuurlijk en een perfecte uitbreiding op de inmiddels al bestaande teams van Passend voetbal in Almelo, Hengelo, Enschede en Losser (start volgende week).

Het Topteam passend voetbal, is een heel gezellig team. Een groep die speciaal is geformeerd voor jeugdspelers, die door hun ontwikkeling moeite hebben om mee te komen in de reguliere jeugdelftallen. Gezien de grote animo is het duidelijk dat het team in een behoefte voorziet.  Anders dan bij G-voetbal, gaat het om kinderen met een veel lichtere beperking.

Sinds maart 2017 heeft het Topteam zich aangesloten bij Prosoc Passend Voetbal. Passend Voetbal is van mening dat voor onze doelgroep het van groot belang is om meer samen te sporten. Het versterkt, geeft energie, maakt positief en bindt. Sociale vaardigheden worden getraind, omgang met winst en verlies wordt vereenvoudigd en als allerbelangrijkste het geeft plezier! Zie ook de website: www.passendvoetbal.nl 

Wanneer:
Trainen van kinderen met autisme op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. De kinderen trainen 1× in de week en spelen dus geen competitiewedstrijden.

Beschrijving doelgroep:
Jongens en meisjes van 5 tot en met 13 jaar met autisme of die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben.

Wat wij bieden:
Tijdens de training wordt het onvoorspelbare van voetbal voorspelbaar gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in structuur, veiligheid, plezier en discipline. Wij bieden vriendelijkheid én duidelijkheid, respect én regels, en daarmee veiligheid aan kinderen en de mogelijkheid om plezier aan voetbal te beleven.

Doel:
Leuke, uitdagende, gestructureerde en bovenal plezierige trainingen met ruimte voor een stukje extra begeleiding. Creëren van een goed gevoel van eigenwaarde, verantwoordelijkheid en respect. Normaal waar het kan en op maat waar nodig