Hier doen wij het voor

Afgelopen week mocht ik van een ouder een email ontvangen waarin zij haar mening en gevoel gaf over de wijze waarop zij en haar zoon de trainingen beleeft.

Hieronder een klein deel van de email.

‘De les met hem was zo goed bevallen. De benadering van de kinderen vind ik perfect. Er wordt niet mee geteut zoals we dat in Twente zo mooi zeggen.
Je komt om te leren voetballen en als team te groeien en daar gaat het om.

Hij verliest echter nooit het kind uit het oog elk kind wordt nauwlettend gevolgd en als iemand ergens niet zo goed in is zorgt Peter ervoor dat het kind dit niet voelt , maar door gaat , zodat het kan groeien in de dingen die moeilijk zijn.

De materialen waarmee gewerkt wordt zijn super. Hij werkt met kleuren en dat is het enige dat werkt voor een kind met een zicht van 30%.

Als hij een oefening doet komt hij naar ons toe om uit te leggen waarvoor de oefening bedoelt is, zodat wij als toeschouwers de strekking begrijpen.

Na de training bespreekt hij met de kinderen wat hij heeft gedaan en wil graag van hun horen wat ze ervan geleerd hebben. Geweldig vind ik dat.
Peter laat ze nadenken over wat ze gedaan hebben en waarom en wat ze eraan hebben in het spel. Hopelijk krijgt hij zo ook de regels van het voetbal duidelijk gemaakt, zodat ook hierover geen discussies ontstaan en iedereen weet  waarom iets zo is. Maar daar heb ik het volste vertrouwen in.

Het is goed om te zien hoe de kinderen groeien en hoe met plezier de motoriek getraind wordt en dat is zeker belangrijk voor deze groep kinderen.
Het omgaan met elkaar op een ontspannen wijze en gebruik maken van ieders talent dat leren ze op een geweldige manier. Ondanks de kou is het toeschouwen vanaf de zijlijn leuk geworden en al die tevreden verhitte koppies maken veel goed.’

Zulke berichten maken het dat ik elke keer weer met plezier naar en van de training af kom.